Belgen in het buitenland: Europese Grand Prix Stockholm

Belgen in het buitenland: Europese Grand Prix Stockholm 3 augustus 2014

Tom Schotte (foto) heeft in het zomerse Stockholm deelgenomen aan het grootste Europese toernooi van het seizoen 2014. Maar liefst 40 spelers uit verschillende landen kwamen naar de Zweedse hoofdstad voor een weekend vol Othelloplezier en gezelligheid.

Het toernooi begon aardig voor de Belgische kampioen met twee overwinningen tegen lokale spelers. Zowel Roger Gehrke als de sterke Goran Andersson gingen voor de bijl. Daarna werd verloren van de jonge (opkomende) Oskar Eklund. Na een overwinning tegen Mathias Anefelt, een nederlaag tegen Daniel Turunen en een overwinning tegen de Italiaan Giuseppe Chiarulli vestigde de Belg zich op een gedeelde vierde plaats na dag één met uitzicht op een play-off plaats.

De tweede dag verliep echter minder prettig: verlies tegen de Brit Imre Leader (30-34) ondanks een voorsprong in het middenspel. Dit werd gecompenseerd door een mooie overwinning tegen Marcus Frönmark (31-33) met 1 seconde op de klok. Daarna werd nog verloren van Matthias Berg (37-27) en Niklas Wettergren (29-35) ondanks opnieuw een ruime voorsprong in het middenspel. Hierdoor werd een 6e plaats te grabbel gegooid. Tom Schotte werd uiteindelijk 11e en viel net buiten de punten.