Belgen in het buitenland: Europese Grand Prix Cambridge

Belgen in het buitenland: Europese Grand Prix Cambridge 2 maart 2014

Tom Schotte (foto links) en Michael May (foto rechts) hebben de Europese seizoensopener in Cambridge gespeeld. In een sterk veld werd Tom Schotte zevende, terwijl Michael May 15e werd. Op een totaal van 27 deelnemers zijn dit goede prestaties.

Tijdens het toernooi werden door beide spelers verschillende knappe prestaties neergezet. Ze schoten allebei de hoofdvogel af door de Duitser Matthias Berg te verslaan. Michael May wist een gelijkspel uit de brand te slepen tegen Imre Leader en was zo de enige op dag 1 om deze Britse topper punten af te snoepen. Tom Schotte haalde weliswaar 2,5/5 tegen gelijkwaardige en betere spelers, maar liet twee winstpunten liggen tegen lagere spelers waardoor een plek in de top vier te hoog gegrepen was. Beide Belgen moesten in de laatste ronde nog tegen elkaar duelleren, zodat één van beide zeker in de top tien terechtkwam.

Tom Schotte nam voor de 34e keer deel aan een toernooi van de Europese Grand Prix en wordt hiermee Belgisch recordhouder. Alexandre Cordy bleef in zijn actieve carriere steken op 33 deelnames en twee overwinningen.