Tom Schotte verovert 3e plaats in Europese Grand Prix toernooi Warschau

Tom Schotte verovert 3e plaats in Europese Grand Prix toernooi Warschau 22 mei 2016

Belgisch kampioen Tom Schotte is afgelopen weekend naar Warschau gereisd om deel te nemen aan het vijfde toernooi in het kader van de Europese Grand Prix Othello 2016. Hij beslag te leggen op een derde plaats, terwijl hij slechts als vijfde was geplaatst. Toch kreeg het toernooi een wrange nasmaak omdat concurrent Takuji Kashiwabara het toernooi naar zijn hand kon zetten. Op deze manier neemt hij de leiding over van onze landgenoot met nog twee toernooien te spelen.

Tom Schotte won zijn play-off tegen Francesco Marconi, de winnaar van het toernooi van Rome. De Italiaan had hij ook al verslagen in het hoofdtoernooi. Er werd gelijkspeeld tegen de Pool Bartlomiej Sury en verloren tegen Marc Tastet en Takuji Kashiwabara. Vooral die laatste nederlaag kan wel eens cruciaal worden in de eindafrekening dit jaar. Een winst in de 11e en laatste ronde had betekend dat de Fransman pas vijfde was geworden en Tom Schotte de finale kon betwisten tegen Marc Tastet. Een enorm verschil. Toch kon Tom Schotte evengoed met een vijfde plaats naar huis zijn gekomen na enkele moeilijke partijen tegen mindere goden. Het verschil tussen de eerste en de vijfde plaats was uiteindelijk slechts een half punt: de top drie had 9/11, terwijl de nummers vier en vijf 8,5 punten hadden verzameld in de voorrondes.

Europese Grand Prix





Stockholm en Amsterdam

De eerste vijf toernooien zijn gespeeld. Er resten enkel nog Stockholm (30-31 juli) en Amsterdam (10-11 september). Op deze toernooien wordt beslist wie er de Europese kampioen 2016 wordt. Tom Schotte speelt naar alle waarschijnlijk enkel Amsterdam, terwijl concurrent Takuji Kashiwabara beide toernooien zal afwerken.