Belgen in het buitenland: 107e Nederlandse Othello Open

Belgen in het buitenland: 107e Nederlandse Othello Open 22 april 2023

Hoog bezoek op het Nederlandse Othello Open. Meervoudig wereldkampioen Makoto Suekuni resideert momenteel in Nederland en was naar de 107e editie van het Nederlandse Othello Open afgezakt. Met een klassement van maar liefst 2422 (nummer 9 in de wereld) won hij naar verwachting het toernooi. Dat gebeurde echter niet ongeslagen, met een verlies tegen Nicky van den Biggelaar. Die laatste liet ook twee nederlagen optekenen en kon zo een Japanse toernooioverwinning niet vermijden.

Onze Ralph Reijnders won drie partijen en had niet het geluk om tegen Makoto Suekuni uit te komen. Deze keer waren er geen verrassende uitslagen, al werd er wel verloren van de lager gerangschikte Mischa Bronstring (43-21). Winst was er tegen Judith Blankendaal (30-34), Marcel Sneek (12-52) en Tobias Saakes (37-27). Er werden verder nog verliespartijen opgetekend tegen Jan de Graaf (29-35), Mark Dufour (18-46) en Erwin van den Berg (39-25).

Ralph Reijnders stijgt hiermee zelfs naar een vijfde plaats in de Nederlandse Grand Prix, waar de beste drie spelers zich plaatsen voor het WK. Met zijn Nederlands paspoort kan hij zich zowel voor Nederland als voor België plaatsen.