Nick Reunes wint 5e ReuzeSpelPlezier Othello Open

Nick Reunes wint 5e ReuzeSpelPlezier Othello Open 14 oktober 2022

Na een pauze van drie jaar vierden we de jubileumeditie van het ReuzespelPlezier Othello Open. Drie WK-spelers maakten van de gelegenheid gebruik om hun vingers warm te flippen. Zowel Nick Reunes, Ralph Reijnders en Nadja De Moor tekenden present. Ruben Soetens als Silke Porrez verdedigden de eer van RuezespelPlezier. Debutant Kurt Staelens kreeg een initiatie van enkele spellen van titelverdediger Tom Schotte en werd dan meteen voor de leeuwen gegooid.

Topdag

Bij de topspelers werd de ranking niet gerespecteerd. Nick Reunes had zijn dagje en versloeg zowel Tom Schotte als Ralph Reijnders al bij al vlot. Hij won zodanig zijn zesde toernooi in België. Bij de andere spelers werden de rankings gerespecteerd. Ruben Soetens verlengde zijn titel als 'beste speler van Zottegem' na twee overwiningen tegen zijn concurrenten.

DAN-ranking

Weinig verschuivingen deze keer, maar Nick Reunes scoort wel opnieuw een punt en komt op twee punten van Nicky van den Biggelaar die tweede staat in de all-time ranking. De andere spelers blijven waar ze stonden.