Belgen in de wereldranglijst

Twee extra toernooien tellen mee in de nieuwste wereldranglijst. Beide toernooien zijn gewonnen door Tom Schotte. Hij won zijn 14 partijen, maar gaat toch achteruit (-3). Dit heeft te maken met sterke toernooien uit verleden die nu minder of helemaal niet meer meetellen. Bij de gevorderden ging Rosalinde de Boer er het meest op achteruit (-24), terwijl Frauke Van de Moortel de enige gevorderde is die standhoudt (+0). Bij de beginners wint Jan Van Damme minimaal terrein na zijn vice-Belgische titel (+2).

Zo weinig dat er schuift bij de gevorderden, zo veel bewegen de beloften. Eline Verstuyft (+52) verlengde haar Belgische jeugdtitel en haar vader Bart Verstuyft (+35) werd beste belofte op het Paastoernooi. Karen Van Landeghem (-150) en dochter Myrthe (-72) verloren het meest.

Met deze update nemen we jammer genoeg afscheid van Nancy Darck die tussen 2007 en 2016 toch 125 spellen afwerkte en aanwezig was op 20 verschillende toernooien. Ook verwelkomen we vier nieuwe namen in de lijst, wat het totaal van Belgen en residenten op 67 brengt. Yara (geen rating) en Daphe (497) Demoor debuteerden, net als Renzo Rubele (1026) uit Italië (maar woonachtig in ons land). Ook zagen we de come-back van Bernard Nelis (1227), na een inactiviteit van maar liefst 26 jaar.