Othello in BelgiŽ

De Belgian Othello Association is een actieve denksportvereniging die zich inzet voor Othello, een denksport met het motto “A minute to learn, lifetime to master”. We promoten Othello door het organiseren van toernooien en proberen deze toegankelijk te maken voor zowel gevorderde als beginnende spelers. Ook proberen we bij te dragen tot het populariseren van onze denksport door onze aanwezigheid op verschillende sociale media. Als de mogelijkheid zich voordoet bezetten we ook graag een stand op een beurs om initiaties te geven.

In België zijn er ongeveer 35 actieve spelers. Er worden 6 toernooien per jaar georganiseerd, gespreid over gans België. Meestal is er één toernooi in Wallonië, één toernooi in Antwerpen, één toernooi in Zonhoven en drie toernooien in Gent. Variatie is mogelijk, maar dit is toch het gekende patroon van de voorbije jaren. Minstens één keer per jaar wordt er een beginnerstoernooi georganiseerd waar minder ervaren spelers onder elkaar kunnen spelen. Om de twee jaar wordt er een groot internationaal toernooi georganiseerd. De laatste vijf edities waren in Gent. Ook in 2015 en 2017 was dit het geval. Aan deze toernooien nemen altijd om en bij de 40 spelers deel.

Er zijn momenteel geen actieve clubs in België. Alles wordt centraal georganiseerd. Uiteraard is het wel mogelijk om buiten de toernooien af te spreken om te spelen. Maar dit gebeurt niet systematisch.

Elk jaar wordt er een Belgisch Kampioenschap georganiseerd. In 2017 waren we toe aan de 34e editie. Via dit Belgisch Kampioenschap en de Belgische Grand Prix mogen we elk jaar 4 spelers afvaardigen naar het Wereldkampioenschap. In 2017 werd voor de 41e keer een WK georganiseerd, voor de 3e keer in België. Gent was de gaststad van het grootste WK ooit, met 86 spelers. In 2018 wordt het Wereldkampioenschap georganiseerd in Praag, Tsjechië.

De federatie verkoopt originele Japanse borden in de webshop. Eén van onze jaarlijkse activiteiten is een stand op de beurs Made in Asia.

We hebben een uitgebreid fotoarchief ter beschikking. Ook hebben we een maandelijkse nieuwsbrief om iedereen op de hoogte te houden van onze acitiveiten.

Bezoek zeker onze Facebookpagina. We zijn ook actief op Twitter.