19
Agenda datum
Mei 2019

Belgisch Kampioenschap
19 Mei
2019
Agenda datum
Belgisch Kampioenschap

 

Algemeen

Het 36e Belgisch Kampioenschap Othello Open zal plaatsvinden op zondag 19 mei 2019. Er wordt traditioneel zowel een A-toernooi als een beloftentoernooi georganiseerd. Verdere informatie en inschrijvingen zijn te vinden in onderstaande rubrieken. Vragen of opmerkingen kunnen steeds naar ons gemaild worden. Dit toernooi maakt deel uit van de Belgische Grand Prix 2019, maar ook de Buitenlanders Grand Prix 2019. Na dit toernooi zijn ook de winnaars van deze competities bekend. Ook de Belgisch kampioen én de Belgische juniorenkampioen worden gekroond. Met dit toernooi wordt het seizoen 2018-2019 afgesloten en is er ook bekend wie zich plaatst voor het 43e Wereldkampioenschap Othello te Hong Kong (eind oktober/begin november 2019)

We hopen veel spelers te mogen verwelkomen!

In 2018 ging het zo:

Inschrijvingen

We stellen het op prijs als je je op voorhand inschrijft. Zo kunnen we makkelijk voorzien in voldoende borden en klokken. Het is uiteraard geen probleem om op het laatste moment te beslissen om toch nog af te komen. Inschrijven kan op verschillende manieren:

Momenteel zijn er 4 spelers officieel ingeschreven voor het A-toernooi.
Naam Land Status Klassement
Tom Schotte BEL G 2026
Nick Reunes BEL G 1748
Frédéric Nicholls BEL G 1600
Jan Van Damme BEL B 1189
Status*: G = Gevorderd, B = Beginner , P = Belofte, V = Vrouw, N = Nieuw (zonder klassement)

Momenteel zijn er 4 spelers officieel ingeschreven voor het beloftentoernooi.
Naam Land Status Klassement
Frank Ivo Van Damme BEL B 1044
Joke Van den Brandt BEL B/V 1025
Wout Schotte BEL P/J 373
Sander Schotte BEL P/J 313

Plaats

Muziekacademie Ekeren
Ferdinand Pauwelsstraat 102
2180 Ekeren

www.ccekeren.be

Concept

A-toernooi

7 ronden Zwitsers systeem (iedereen speelt zoveel mogelijk tegen spelers met een gelijk aantal winstpartijen). De bedenktijd staat op 20 minuten per persoon per spel. De beste twee Belgen spelen 1 finalespel om te beslissen wie de 36e Belgisch Kampioen Othello wordt.

Beloftentoernooi

Het beloftentoernooi vindt traditioneel in de voormiddag plaats. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden er 4-6 ronden gespeeld, eventueel met een finale erbij. Er worden minstens 5, maximaal 6 spellen gespeeld. Daarna krijgen beloften de kans om nog 4 rondes mee te doen met het A-toernooi. De bedenktijd is 15 minuten per persoon per spel. De beste twee Belgische junioren (°2004 of later) spelen 1 finalespel om te beslissen wie de 35e Belgisch Juniorenkampioen Othello wordt

Inkom

Planning (indicatief)

Carpooling

Indien er interesse is kan er een auto vertrekken uit regio Gent, gelieve Tom te contacteren.
Er zijn nog plaatsen over.
Als er spelers van buiten Gent carpooling aanbieden, komt dat in deze sectie. Je kan altijd via Facebook even vragen of er iemand samen wil rijden.

Hotels

Normaal gezien zijn er dan geen slaapplaatsen nodig. Indien dit wel het geval zou, gelieve contact op te nemen met Tom.

Prijzen

Op het einde van het toernooi worden een aantal prijzen in verschillende categorieën verdeeld.