Belgen in de wereldranglijst

Het 35e Belgisch Kampioenschap Othello is achter de rug. Er waren in totaal 11 deelnemers, waaronder 10 Belgen. De kersverse Belgisch kampioen Tom Schotte blijft, ondanks zes overwinningen en nul nederlagen, op dezelfde plaats hangen. Jan Van Damme (+76) maakt de grootste sprong bij de spelers die aan het A-toernooi deelnamen. Frederic Nicholls gaat er dan weer het meeste op achteruit (-26).

Bij de beloften maakt iedereen een grote sprong, zij het achteruit of vooruit. Belgisch juniorenkampioene Eline Verstuyft stijgt maar liefst 139 punten en gaat zo haar zus Jana voorbij, die slechts 73 punten vooruitgaat. De best geplaatste speler van het beloftentoernooi, Sofie D'Haeyer, verliest dan weer 89 eenheden. Bij de jongens springt Wout Schotte (+88) over zijn broer Sander (-100) en geeft zo de rode lantaarn van de geklasseerden door.

Twee speelsters zijn bij deze update verdwenen: Vera De Groof en Liese Van Daele speelden voor eerst (en het laatst) op het Paastoernooi van 2015. Sindsdien is er een periode van 38 maanden inactiviteit en zodoende verdwijnen ze uit de actieve ranglijst.