Tom Schotte claimt 12e nationale Othellotitel

Tom Schotte claimt 12e nationale Othellotitel 14 november 2021

Negen spelers verzamelden dit jaar in Beervelde voor het 38e Belgische Kampioenschap Othello. Verschillende habitués (Titelverdediger Nick Reunes, Tom Schotte, Brecht Van Damme, Frauke Van de Moortel), jeugd (Sander en Wout Schotte) en oudgedienden met een voorzichtige come-back (Michael May en Annie Flockman) dienden zich aan. Ook hadden we met Nadja De Moor een nieuwe speler.

De logica werd tijdens de voorrondes gerespecteerd. Tom Schotte eindigde met 7/7, Nick Reunes met 6/7 en Brecht Van Damme met 5/7. Michael May en Frauke Van de Moortel konden zich hier niet mengen. Nadja De Moor kwam tekort tegen de gevorderden, maar kon alle beloften kloppen. Bij de beloften behield Annie Flockman haar klassement en bij de jeugd won Wout net als vorig jaar in de voorrondes tegen zijn broer Sander.

Finales

In een solide finale ging het lange tijd gelijk op tussen de titelverdediger en de uitdager. Na het middelspel ging het spel stilletjesaan richting Tom Schotte en dit jaar hield hij zijn voorsprong wel vast (19-45).

Bij de jeugd werd het scenario van 2020 herhaald: Sander Schotte versloeg zijn broer in de finale (25-39) nadat hij in de voorrondes had verloren. Hierdoor verovert Sander Schotte zijn tweede nationale jeugdtitel.

Belgische Grand Prix

Geen winnaar dit seizoen in de Belgische Grand Prix wegens het lage aantal toernooien.

Buitenlanders Grand Prix

Geen winnaar dit seizoen in de Buitenlanders Grand Prix wegens het lage aantal toernooien.

DAN-ranking

Weinig spelers in dezelfde categorie en weinig verrassende uitslagen leidt tot minimale wijzigingen. Nieuwkomer Nadja De Moor promoveert meteen naar 2 DAN.