Nick Reunes wint 2e nationale Othellotitel

Nick Reunes wint 2e nationale Othellotitel 11 oktober 2020

Het 37e Belgisch Kampioenschap Othello vond voor het eerst plaats in Beervelde. Geheel volgens de geldende COVID-richtlijnen waren er 7 spelers aanwezig (3 inwonende deelnemers en 4 gasten).

Spanning was troef tijdens het toernooi, waarbij verschillende spelers zicht hadden op een finaleplek. Rosalinde de Boer boekte een mooie overwinning tegen uittredend kampioen Tom Schotte en ook Brecht Van Damme begon geweldig met winst tegen Nick Reunes. Niemand bleef ongeslagen. Uiteindelijk eindigden drie spelers samen op vijf winstpunten. Doorslaggevend was de klinkende overwinning van Nick Reunes tegen Rosalinde de Boer in de vierde ronde. Hierdoor schoot ook Brecht Van Damme tekort. Tom Schotte verloor slechts één partij en was ook rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Finales

In een spannende strijd, met luttele seconden op de klok voor beide spelers, veroverde Nick Reunes zijn tweede Othellotitel met 33-31. 13 jaar na zijn eerste zege, is hij opnieuw de beste van België.

Ook bij juniors was er een spannende eindstrijd, waarbij de oudste van de broers het met 29-35 haalde. Sander behaalt zo zijn eerste nationale jeugdtitel.

Belgische Grand Prix

Geen winnaar dit seizoen in de Belgische Grand Prix wegens het lage aantal toernooien.

Buitenlanders Grand Prix

Geen winnaar dit seizoen in de Buitenlanders Grand Prix wegens het lage aantal toernooien.

DAN-ranking

Niemand heeft een promotie kunnen afdwingen dit toernooi, maar vier van de zeven spelers hebben vooruitgang geboekt binnen hun DAN-graad. Brecht Van Damme won maar liefst 3 punten, Nick Reunes twee. Zowel Rosalinde de Boer als Wout Schotte gingen 1 punt vooruit