4e ReuzeSpelPlezier Othello Open met 10 enthousiastelingen

4e ReuzeSpelPlezier Othello Open met 10 enthousiastelingen 8 juni 2019

Zottegem Kermis was dit jaar een uitstekend excuus om nog eens een avondtoernooi te organiseren bij onze vrienden van ReuzeSpelPlezier. Met een portie oliebollen in de hand werd de eerste ronde aangevat met een kleine selectie spelers. Slechts vier deelnemers hadden het aanvangsuur van het toernooi gehaald en kregen als beloning een extra spel. Onze Italiaanse connectie Carlo Affatigato, bij gelegenheid uit Dusseldorf naar België afgezakt, nam deze kans van harte en versloeg voor het eerst een Belgische gevorderde speler. Nick Reunes was zijn niet zo gewillig slachtoffer. Tom Schotte versloeg organisator van dienst Ruben Soetens.

Op volle sterkte

Het aantal spelers verdubbelde in de tweede ronde tot acht. Met de familie Verstuyft en onze gastvrouw Silke kregen we er meteen vier beloften bij. Vanaf de derde ronde vervoegde debutant Steven het gezelschap en hij deed het lang niet slecht. Met een winst tegen kersvers Belgisch jeugdkampioene Eline in de vierde ronde krijgt hij een klassement bij de volgende update van de wereldranking.

Ondertussen bleef Ruben Soetens onder de radar en verzamelde onderweg drie winstpunten. Zo ook tegen debutant Sam, die pas in de laatste ronde het gezelschap vervoegde. Met deze drie punten werd hij dan ook beste belofte en verlengt zo zijn titel van beste Othellospeler in Zottegem.

DAN-ranking

Slechts een enkele promotie voor Belgische DAN bij deze editie van het ReuzeSpelPlezier Othello Open. Debutant Steven Bousard won een partij en promoveert zo naar 1 DAN. Verschillende andere spelers gaan erop vooruit. Carlo Affatigato wint maar liefst vier punten, maar blijft 3 DAN. Ruben Soetens komt op een overwinning van 3 DAN. Ook Bart Verstuyft en Mieke Hooghe gaan er een punt op vooruit en bewegen beetje bij beetje richting 4 DAN.